Sjefredaktør og eier Danby Choi i Subjekt.

Subjekt beklager til Hanan Benammar

«Vi beklager belastningen vi har påført Benammar ved å feilaktig knytte henne til alvorlige straffbare handlinger i en nyhetssak», skriver avisen.

Publisert Sist oppdatert

I publiseringen av en artikkel om kunstneren Hanan Benammar «gikk det for fort på et punkt», skriver Subjekt i en pressemelding.

«Den opprinnelige ingressen og delingsteksten i artikkelen kunne gi et feilaktig inntrykk av at Benammar og teaterstykket [Ways of Seeing] var skyld i at justisminister Tor Mikkel Wara måtte gå av og at hans daværende samboer, Laila Bertheussen, endte i fengsel. Vi har siden rettet og presisert tekstene. Vi beklager på det sterkeste at tekstene kunne gi et svært feilaktig inntrykk, og at vi rettet det for sent,» skriver avisen.

De tar også selvkritikk for en rekke formuleringer og feil underveis i teksten – og at det tok tid å rette opp. 

«Vi beklager belastningen vi har påført Benammar ved å feilaktig knytte henne til alvorlige straffbare handlinger i en nyhetssak.»

Avisen skriver at de ikke var i kontakt med Benammar før publiseringen av artikkelen – de beklager også at de brukte et bilde av Benammar fra nettsiden til Norske billekunstnere, der Bammar har et tillitsverv, som ikke var klarert for pressebruk.

Norske billedkunstnere har klaget saken inn for Pressens Faglige Utvalg på Benammars vegne, bekrefter PFU overfor Journalisten. Avisen skriver at beklagelsen er del av at partene har nådd fram til en minnelig løsning.

I tillegg beklager Subjekt for å ha feilaktig lenket til en artikkel i Morgenbladet, i stedet for Nettavisen, da de henviste til en artikkel i Nettavisen.

De skriver også at det dukket opp kommentarer i kommentarfeltet deres på Facebook som ikke burde bli stående – og beklager at de fikk stå for lenge.

Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@medier24.no

Powered by Labrador CMS