Gaute Ulvik Haugan blir redaktør den nye lokalavisen.

Starter ny lokalavis i Verdal

Trønder-Avisa starter ny lokalavis i Trøndelag. Gaute Ulvik Haugan blir ny redaktør. 

Publisert Sist oppdatert

Trønder-Avisa starter 13. mai opp nettavisa iVerdal – en lokalavis hvor du kan lese om Verdal og verdalinger. Og kun det. 

iVerdal får en egen verdals-redaksjon som skal fulle nettsiden, i tillegg til at leserne får Trønder-Avisa-stoff fra Verdal. 

– Vi er allerede nyhetsledende på blant annet hendelsesnyheter og politikk i Verdal. Nå ønsker vi å komme enda tettere på folk, og vi ønsker å gi leserne det samme tilbudet som nabokommunene, nemlig en egen lokalavis som de kan bli stolte av og forelske seg i, sier sjefredaktør Sivert Rossing i Trønder-Avisa.

Den nye nettsatsingen følger samme modell som de andre i Trønder-Avisa-familien, hvor et abonnement på den lokale digitalavisen er billigere enn et Trønder-Avisa-abonnement.

Det er Gaute Ulvik Haugan som i det daglige blir redaktør for den nye avisen. Han var også med å starte opp iLevanger i 2020. 

Gaute Ulvik Haugan er født på Olsok. Han skal lede den nye lokalavisen iVerdal

– Vi etablerte iLevanger for Levanger på tampen av 2020 og har sett at det har festet seg som en god lokalavis med nyheter eksklusivt for levangsbyggen. Nå gjør vi det samme for verdalingene, sier redaktør Gaute Ulvik Haugan.

Han mener en egen nettavis for Verdal er en måte for verdalinger å orientere seg i en travel hverdag. 

– Målet er at verdalingene enkelt skal finne journalistikk om Verdal, og ikke risikere at de går glipp av noe i den kontinuerlige strømmen av nyheter som Trønder-Avisa dekker døgnet rundt. På iVerdal.no er det kun verdalsstoff, sier Haugan.

Sjefredaktør Rossing sier lanseringen av iVerdal er en viktig brikke i Trønder-Avisas digitalisering.

– På få år har vi vært gjennom enorme endringer. Vi lager nå framtidens medieprodukter. I gamle dager hadde vi en papiravis med ulike seksjoner, og vi forsøkte gjerne å ha en viss mengde stoff fra Steinkjer, Verdal, Levanger og andre kommuner. Nå er verden digital, og den har blitt mer individualisert. Derfor lager vi ulike produkter for ulike brukere, sier Rossing.

Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@medier24.no

Powered by Labrador CMS