Ansvarlig redaktør i Nettavisen, Gunnar Stavrum

Rabita-moskéen klager inn Nettavisen til PFU

– Oppleves som en svertekampanje, sier Imen Hasnaoui, Daglig leder i Rabita.

Publisert Sist oppdatert

Rabita-moskéen klager inn Nettavisen til Pressens Faglige Utvalg (PFU), skriver moskéen i en pressemelding.

Fra slutten av September har Nettavisen publisert flere saker om moskéen, med særlig fokus på økonomiske forhold. De har også publisert flere meningsinnlegg.

Artikkelen som klages inn  har tittelen «Forskerne kobler Rabita til Det muslimske brorskapet: Vil endre samfunnet».

Rabita-moskéen opplyser at de har klaget inn avisen for punkt 3.2, 3.7 og 4.4 i Vær Varsom-plakaten.

PFU bekrefter overfor Medier24 at de har mottatt klagen - de har ikke tatt stilling til videre behandling.

Medier24 har tidligere omtalt at Nettavisen har beklaget for at et sitat i saken fra islamforsker Kari Vogt ble rettet flere ganger.

I et innlegg i Medier24 omtalte Halvor Ripegutu, sjef for økonomi og politikkredaksjonen i Nettavisen, dekningen av det overordnede sakskomplekset som en «beskjeden journalistisk dekning».

Rabita mener «en vesentlig del av Nettavisen» har vært involvert i dekningen: Både journalister, samt tekster fra faste spaltiser, Ripegutu, sjefredaktør Gunnar Stavrum og politisk redaktør Erik Stephansen.

– For menigheten vår oppleves ikke denne dekningen som beskjeden. Den oppleves som en svertekampanje, og har vært til svært stor belastning for oss, ikke bare på grunn av omfanget men også fordi grovheten i anklagene er så ekstrem, sier Imen Hasnaoui, Daglig leder i Rabita i meldingen.

Sjefredaktør i Nettavisen, Gunnar Stavrum, er blitt forelagt kritikken:

– En menighet som Rabita, som mottar store offentlige tilskudd, må finne seg i kritisk journalistikk som avslører regnskapsrot. Vi står stått på vår journalistikk, og har tillit til at Pressens Faglige Utvalg vil komme til samme konklusjon uten at vi forhåndsprosederer saken, slik Rabita forsøker på, kommenterer Stavrum.

Powered by Labrador CMS